Uprava
Uprava
Kursevi
+387 62 219 880 Pon- Pet 08:00 - 16:30 Londža do broja 79, 72000 Zenica
+387 65 157 790 Pon- Pet 09:00 - 17:00 OŠ „Vladimir Nazor“, Sarajevska 20, 72000 Zenica
Licencirani
ECL ISPITI
Kursevi
#Njemački jezik
Broj #1
U Bosni i Hercegovini
Imate pitanje?

Zeničanka Dženita Gazić osvojila srebrenu medalju u poznavanju njemačkog jezika u SAD u konkurenciji 25.000 učenika

[cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text animation_delay=”0″]

Nama ne treba nikakva reklama!!! Naša reklama su naši polaznici i njihov uspjeh!!!! Od srca čestitamo Dženiti na ovakvom uspjehu i zahvaljujemo njoj i njenim roditeljima na ukazanom povjerenju!!!!

Da su naši mladi u dalekom svijetu vrlo pametni i obrazovani, potvrđuje nam i informacija koju smo dobili iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), u kojoj stoji da je mlada Zeničanka Dženita Gazić u SAD-u osvojila srebrenu medalju u poznavanju njemačkog jezika među 25.000 učenika srednjih škola iz svih američkih država. Ovu informaciju potvrdio nam je njen otac Haris.

Inače, Dženita Gazić nalazi se u od jula 2019. godine u Washingtonu i pohađa 11. razred Wakefield High School (ekvivalent treći razred srednje škole u BiH) zajedno sa svojim američkim vršnjacima (zbog odličnog nivoa poznavanja engleskog jezika).

Dženita je u prvom semestru (polugodištu) imala sve ocjene A (odličan 5), a većina predmeta koje izučava imaju oznaku intenzivni (intensified). U sklopu nastavnog plana i programa u srednjoj školi svi učenici 11. i 12. razreda imaju obavezu rada na naučnom projektu koji obično rade u grupama po dva ili tri učenika. Dženiti je bio odobren projekat iz intenzivne biologije i intenzivne hemije pod naslovom „Povezanost koncentracije enzima katalaze i dugovječnosti organizama“ koji je cijeli prvi semestar radila sa kolegicom Ritom Rizallah iz Libanona. Rezultat ove „međunarodne“ saradnje bio je osvojeno prvo mjesto na školskom takmičenju i kvalifikacija na okružno takmičenje u Washingtonu koje će se održati krajem marta ove godine.

Osim ovog, Dženita je učestvovala na državnom ispitu poznavanja njemačkog jezika učenika srednjih škola i u konkurenciji 25.000 učenika iz svih američkih država rangirana kao osvajač srebrene medalje i zaslužila počasno mjesto. Ovaj ispit se ove godine održava po jubilarni 60-i put i omogućava sistemu obrazovanja povratnu dijagnostičku informaciju, nagrađuje studente kroz nacionalni program nagrada i stvara osjećaj ispunjenja cilja. Ovaj ispit takođe pomaže profesorima da iz svih regiona SAD-a, da uporede rezultate svojih učenika sa traženim standardima i shodno tome prilagode nastavne planove i programe.

-Osvajanje srebrene medalje u ovakvoj konkurenciji na nivou cijelih SAD-a izuzetan je uspjeh koji je i rezultat uspješnog rada profesora njemačkog jezika u Drugoj Gimnaziji u Zenici, ali i škole stranih jezika „Eduko“ iz Zenice u kojoj je Dženita dodatno obogatila svoje znanje njemačkog jezika -, kaže ponosno njen otac Haris.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

User Avatar
About the author

Leave a Reply

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Works

Najnoviji komentari