Naš standardni kurs njemačkog jezika Vaš je najbolji izbor ako volite lagan tempo. Kroz pet i po mjeseci, u kojima završavate jednu jezičnu razinu, očekuju Vas komunikacijski pristup, sjajni nastavnici i male grupe. Standardni kurs njemačkog jezika uvodi Vas u sve jezične sadržaje i omogućuje Vam da postepeno i temeljito izgradite svoje znanje ovog jezika, ležernim i laganim tempom. U toku 21 nastavne sedmice očekuje Vas 126 časova nastave i 12 dodatnih časova pripreme za ispit.

Standardni kurs idealan je za sve koji žele temeljito i sustavno učiti njemački jezik, neovisno o tome jesu li potpuni početnici ili imaju predznanje.

Kroz period od 5 i po mjeseci završavate dva nivoa njemačkog jezika ( B2.1 + B2.2 ), odnosno jednu jezičnu razinu B2.
Nastava se održava dinamikom 2 x sedmično po tri školska časa (45min) ponedjeljkom i srijedom ili utorkom i četvrtkom od 18:00h do 20:30h
Naš način rada razvijen je sukladno smjernicama Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ)
U cijenu standardnog kursa spada jedan podnivo, a to se odnosi na B2.1 ili B2.2.
U cijenu kursa nije uračunata cijena udžbenika!

Nakon kursa na B2 razini, komunicirat ćete tečno i spontano te održavati normalnu interakciju s izvornim govornikom. Moći ćete aktivno sudjelovati u raspravama unutar poznatih situacija obrazlažući i braneći svoja stajališta te čitati članke i izvještaje koji obrađuju suvremene probleme i razumjeti savremenu književnu prozu.
Usvojit ćete i vještine pisanja sastava ili izvještaja prenoseći informaciju ili navodeći razloge za ili protiv određenog stajališta, kao i druge vrste tekstova.

Zašto njemački B2?

– upis na različite univerzitete u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.
– konkurisanje za poslove sa univerzitetskom diplomom(inžinjeri, doktori)

– reguliranje austrijskog ili njemačkog državljanstva ili trajnog boravka

Dodatni popust ostvaruju: NEZAPOSLENI (10,00) uz potvrdu sa biroa, STUDENTI (10,00KM) uz potvrdu sa fakulteta, SREDNJOŠKOLCI (15,00KM) uz potvrdu iz škole i SUPRUŽNICI ILI BRAĆA I SESTRE 5% po osobi.
Popust se odnosi na cijenu jednog od podnivoa; B2.1 ili B2.2!

Nakon odslušanog nivoa se radi simulacija ispita, koja je uračunata u cijenu i nakon koje dobijate evaluaciju Vašeg znanja i potvrdu za odslušan kurs.