Naš standardni kurs njemačkog jezika Vaš je najbolji izbor ako volite lagan tempo. Kroz pet mjeseci, u kojima završavate jednu jezičnu razinu, očekuju Vas komunikacijski pristup, sjajni nastavnici i male grupe. Standardni kurs njemačkog jezika uvodi Vas u sve jezične sadržaje i omogućuje Vam da postepeno i temeljito izgradite svoje znanje ovog jezika, ležernim i laganim tempom. U toku 20 nastavnih sedmica očekuje Vas 120 časova nastave i dodatna 3 časa pripreme za ispit.

Standardni kurs idealan je za sve koji žele temeljito i sustavno učiti njemački jezik, neovisno o tome jesu li potpuni početnici ili imaju predznanje.

Kroz period od 5 mjeseci završavate dva nivoa njemačkog jezika ( A1.1 + A1.2 ) odnosno jednu jezičnu razinu A1.
Nastava se održava dinamikom 2 x sedmično po tri školska časa (45min) ponedjeljkom i srijedom ili utorkom i četvrtkom od 18:00h do 20:30h
Naš način rada razvijen je sukladno smjernicama Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ)

U cijenu standardnog kursa spada jedan podnivo, a to se odnosi na A1.1 ili A1.2.
U cijenu kursa nije uračunata cijena udžbenika

Nakon završenog kurs na A1 razumjet ćeš i i koristiti jednostavan vokabular koji se odnosi na tvoju neposrednu okolinu.

Moći ćete opisati gdje živite i osobe koje poznajete koristeći jednostavne jezične strukture te čitati vrlo jednostavne tekstove, primjerice, kratke članke, vremensku prognozu, oglase, plakate, kataloge i slično. Neće Vam biti problem naručiti jelo u restoranu, tražiti i dati informaciju o dolasku na neku lokaciju, naručiti se za pregled kod doktora i slično. Bit će Vam lako ispuniti obrazac svojim ličnim podacima ili napisati razglednicu.

Zašto njemački A1?
– spajanje obitelji
– reguliranje boravišne dozvole za člana porodice ili supružnika

Dodatni popust ostvaruju: NEZAPOSLENI (10,00) uz potvrdu sa biroa, STUDENTI (10,00KM) uz potvrdu sa fakulteta, SREDNJOŠKOLCI (15,00KM) uz potvrdu iz škole i SUPRUŽNICI ILI BRAĆA I SESTRE 5% po osobi.
Popust se odnosi na cijenu jednog od podnivoa; A1.1 ili A1.2!

Nakon odslušanog nivoa se radi simulacija ispita, koja je uračunata u cijenu i nakon koje dobijate evaluaciju Vašeg znanja i potvrdu za odslušan kurs.