Lamija Kadušić

Predsjednica, profesor

Zovem se Lamija Kadušić. Rođena sam 1983. godine u Zenici i majka sam dvoje djece. Završila sam Srednju ekonomsku školu u Zenici, nakon čega pravim pauzu od dvije godine. Nakon povratka u BiH se probudila želja za studiranjem njemačkog jezik i po otvaranju odsjeka na Filozofskom fakultetu u Zenici, isti upisujem. Diplomirala sam 2009. godine, nakon čega se zapošljavam u nekoliko Osnovnih škola u Zenici. Do dana današnjeg radim u OŠ „Aleksa Šantić“ i već dvije godine nadopunjavam normu u OŠ „Edhem Mulabić“.

Ljubav prema ovom jeziku sam razvila u toku boravka u Njemačkoj (od 1994. do 1998.), a prema ovom zvanju nakon mog prvog radnog dana, kada sam vidjela šta znači biti nastavnik/profesor, koju odgovornost, profesionalnost i kompetenciju ovo zvanje nosi sa sobom i pored svega koliku radost mi pričinjava povratna informacija mojih učenika/kursista. Nema ništa ljepše od onog trenutka, kada ih pustite samo da pričaju, a meni jeza kroz tijelo prolazi. Zaista su to posebni momenti, kada znate da ste učinili nešto, što će djeci/odraslima otvoriti vrata ka boljoj budućnosti.

Kada pređem vrata kabineta, svijet za mene više ne postoji, nego samo moji đaci/kursisti za koje, kako ja volim reći, „na glavi dubim“ da bih im prenijela znanje. Svaki upitnik iznad njihovih glava, koji ostane nakon nastave, nosim sa sobom kući i dumam kako na lakši i jednostavniji način to „NEŠTO“ objasniti. Dok ne savladaju, nema dalje.

Jako sam ambiciozna, odgovorna, profesionalna i puna razumjevanja. Uživam u timskom radu i cijenim rad svakog nastavnika/profesora, jer znam koliki trud i zalaganje naš poziv zahtjeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.